Breki!
Gratulálok!
Méretes darab lehet, gondolom a nagyobbikat (40 mm-es tokméret) vetted. A szerkezet (ha a boltban nem mondták volna) Valjoux 7750, ha rendben tartod (évente-kétévente tisztítás, kenés stb. a Poenban), úgy jó 30-40 évig óra lesz.
Az áremelést már alapból kalkulálom. A nekem meglévő árlistában az órád 260 rongyért van benne. Egy Breitling azonos szerkezettel nagyjából 300-400 körülre gyönne ki, ha nem többre (pofátlanul drágák).
Namost. A boltban én legutóbb egy borzasztó kezdő emberkébe akadtam be, aki -- nagy szerencséjére -- nem sokkal később átadott az üzlet valamilyen öreg rókájának (nagyjából Thomas Magnum magyar kivitelben). Ő korrekt tájékoztatást adott, úgyhogy szerintem a téged kiszolgáló ember egy kicsit Swatch-mániákus lehetett (sajnos egy cég forgalmazási szempontból). Minden, de legalábbis majdnem minden analóg órára jellemző, hogy nem tudod megállapítani a napszakot. Ez alól legfeljebb a 24 órás számlappal rendelkezők (Pl. Fortis Flieger Automatic 24 h) kivételek. De nem is ez a cél.
A többiről meg érdemben nem tudok nyilatkozni. De ha majd benézek a boltba (ha más nem, új árlistáért), akkor megkérdezem.
Sok örömet hozzá! Pár hónap, és márkatársak leszünk! :-)
Prof
U.k.: Az acél csaton a boltban mutatták a bűvítőt. Ez egészen pontosan hogyan is működik, és nagyjából mennyire tágítja ki a szíjat. Például pulóverre (konkrétan Neopren ruhára) rá lehet-e így venni?