Mitakeumi esetéről szólva, akinek most, hogy a 10. napon - Hokutofuji-vak szemben - megszakadt a veretlenségi sorozata :
"Ugyanakkor azt hiszem, hogy nem fog teljesiteni most 15 - 0-t de még 12 - 3-at sem, pedig van olyan
jó birkozó. mint Shodai, vagy esetleg Takakeisho (aki azért jobb eredmény-listával rendelkezik). Mégis
nagyon szurkolok neki, hogy ne mutasson gyengeséget, ne csináljon butaságokat, remekül teljesitsen."
100 %-ban egyetértek, talán annyi differenciával, hogy a Shodai-val összevetést az Ozeki jó pár utóbbi
tornán mutatott teljesítménye alapján - éppen Mitakeumi szempontjából - teljesen méltatlannak tartom.
Az Ozeki, amit éppen most is produkál, itt a Hatsu-n, az minden, csak nem egy, Ozeki-rangjához méltó teljesítmény-eredmény. Ráadásul, várhatóan éppen most kerül majd szembe olyanokkal, akik számára
egyező, vagy különböző okokból, létkérdés lesz a jó szereplés, így holnap épp Mitakeumi jöhet szembe,
Azután még találkoznia kell Daieisho-val és persze feltehetően még a Yokozuna-val is, mert ráadásul a
tavalyi Kyushu-n elkerülte őt. Szóval, az eddigi 4 - 6 szerintem 6 - 9, vagy max. 7 - 8 végeredménnyel zárulhat az ő szempontjából, ami - számára - nem egyszerűen "Ozeki-től méltatlan eredmény", hanem
maga a csőd.
A mai "esemény"-t követően még mindig hiszek abban, hogy a Sekiwake képes lesz, legalábbis 13 - 2
kachi koshi-t összehozni (a legkedvezőtlenebb esetben, vagyis, ha ezt k9vetően, éppen Terunofuji-val
szemben bukná a Hatsu Yusho-t). Abban egész biztos vagyok, hogy a holnapi meccsükön - már - csak presztizs okból is - "földbe döngöli" a látszólag teljesen lélektelenül, minden jobb meggyőződés híján
dohyo-ba lépő Shodai-t. Azután, Takanosho és Terunofuji elleni meccsei mellett még két, max. M5-M6
azaz Onosho, Chiyoshoma és / illetve Hoshoryu és Abi közül ketten jöhetnek neki még szembe. És ez
nem lehet számára megoldhatatlan feladat, ha egyszer valóban nagyon szeretné megragadni a most kínálkozó alkalmat. Szerintem, ez esetben meg is érdemelné a kinevezést.