Tótikám
2022.01.17
|
|
0 0
27281
|
Néhány főzés erejéig célszerű lenne vissza térned az alapokhoz. Mérőeszközöket ellenőrizni ( hő, fajsúly, térfogat mérőpálcák). Részletesen naplózni,szűrés utáni térfogat,fajsúly, forralási veszteség. Ezután újra tudod számolni a saját kihozatalodat amerikai rendszerint. Ez azért is hasznos ,mert ha át akarsz venni egy receptet ,használat előtt célszerű ellenőrizni.Valamint a recepttervezőbe be tudod írni a saját kihozatalodat.Túl finom roppantás sem a legjobb, becefrézéskor csomók maradhatnak. Cefrézés alatt egyenletes legyen a hőeloszlás ( alsó és felsőrész közt). Szűrés közben ne hűljön nagyon vissza.Ezeket is érdemes naplózni. Nekem a legjobb kihozatalt dekókcióval sikerült elérni ,valamint ha 36 C-on volt becefrézve.Azonos recept és alapanyag esetén mindig van eltérés. |
Előzmény: Törölt nick (27280)
|
|