Kedves partizán!
1. A Szocdem Charta valóban legalább magyartalan, mint ez a jövőkép. Na és? Mit számít ez? Roppant jellemzőnek és roppant sajnálatosnak tartom, hogy Számodra ez "lényegtelen". SZVSZ amíg az érthetőség lényegtelen lesz, nem is érti meg senki, hogy érthetetlenek mit akarnak — itt kanyarodunk vissza az öncélú szépelgéshez. Egyebekben meg az a nagyon határozott és nagyon rosszindulatú véleményem, hogy aki nem képs érthetően megfogalmazni mondanivalóját, az vagy maga sem igazán érti azt, amiről beszél, vagy nagyon is érti, csak éppen mindenáron kendőzni igyexik valódi álláspontját. Hogy annyira azért mégse legyek rosszindulatú, ez a jövőkép SZVSZ az 1. típusba tartozik.
2. A megtévesztés nem puccs. A puccs erőszakos és tv.-telen. (OFF: Megkérdezted már nevezett rokonaidat arról, hogy ugyan már, szerintük kivel kellett volna a Fidesznexövetséget kötnie?? Mert az ugyebár előre megmondták, hogy velünk, szocikkal semmiképp!)
3. Roppant egyszerű megoldás politikai ellenfeinket "gerinctelen elvtelenséggel" stb. vádolni: mentesít a gondolkodás kényszere alól és szükségtelenné teszi a másixándékainak megértését. Ha ehelyett megpróbálnál rájönni arra, milyen értékrendje VAN OV-nak és csapatának (ehhez persze fel kell tételezni, hogy van ilyen), könnyen(?) felismerhetnéd, hogy magatartásuk az 1. pillanattól TELJESEN konzekvens: centrális eleme a ("poszt")kommunisták zsigeri gyűlölete — ehhez képest minden 2.-lagos. Amíg az SZDSZ mutatta azt, hogy ők utálnak minket a legjobban, velük álltak össze. Amikor kiderült, hogy nem így van, az MDF-fel (meg Torgyánnal stb.). Semmi "gerinctelen elvtelenség": RELATÍV ÉRTÉKREND. Én pedig NEM méltatom. Épp ellenkezőleg: utálom, mint a kukoricagölödint. De nem azért, mert "pfuj!", hanem azért, mert úgy vélem, hogy értem, és úgy vélem, hogy kártékony.
4. Kategorikus imperatívuszokkal nem vitatkozom. Érvek érdekelnek. Egyáltalán: tudod, kik az inaktívak???
5. 3/4 éve lógok itt a hálón; a cigánykérdésben vallott nézeteimet többször kifejtettem. Ha érdekel, egy összeállítást találhatsz a "Roma honfitársaink..." témában (20). Ha utána még mindig "egyszerűnek" és "rasszizmusnak" tartod, visszatérhetünk a kérdésre — pl. ott.
OFF Ezek a "főleg neked" típusú kitételek arra utalnak, tudod, ki vagyok (nem titok). Nos, én nem tudom, ki vagy. ON