Varga Vince aka Haze Creative Commons License 2000.01.10 0 0 18
bagojj:

"Nincs annyi pénzem, hogy cuccot vegyek. De rengeteg az olyan "diszkós", akinek papa-mama megveszi a cuccot, a gyerek megtanulja fordítva felvenni a baseball-sapkát, aztán lehet nyomni, a betépett tömegnek meg mindegy mi és hogyan szól, lényeg, hogy dübörögjön. "

Lóvés mama-papa nem biztos, hogy ki tudja juttatni a tömegek elé játszani a baseball-sapkás diszkóst. Meg egyébként is, sztárdidzsékről lenne szó a topikban.

"Lehetne ezt magas színvonalon is művelni, mint ahogy biztosan teszik is ezt páran, de nagyon kevesen vannak. És nincs ráírva a plakátokra, hogy ez most egy igényes DJ, avagy sem."

Aki kicsit is benne van a dologban (volt már néhány ilyen jellegű buliban) az tisztában van vele, hogy xy név alapján mit fog kapni, pontosabban milyen színvonalat. És miért lennének kevesen?

--------------

Libertine:

"Rendben van, keressenek pénzt, éljenek jól a DJ-k abból, hogy MÁS ZENÉJÉT, MÁS SZELLEMI TERMÉKÉT felhasználják. Na de azért a legnagyobb sztárok már mégse ők legyenek, mint nálunk Mo-on! A "sztárságot" csak az érdemli meg, aki a tömegeknek tetsző - ne firtassuk milyen színvonalú - zenét megalkotja!!! Mindig is utáltam az olyan zenekarokat, akik különböző feldolgozásokkal, remixekkel stb adnak el rengeteg lemezt (és gazdagszanak meg). A DJ NEM MŰVÉSZ, hanem egy iparos, egy élősködő. Az meg egyenesen szánalmas, hogy egy nyuszi NEWL-nak hívja magát, ettől még nem lesz itt Amerika. Magyarul biztos cikinek érzi a nevét... "

Hát már megbocsáss, ez elég gyenge érvelés, ezek alapján dögöljön éhen a világ összes hangszeres zenésze, hogy mernek ezek itt Mozart-ot vagy Bach-ot játszani???? Szerintem csak irigykedik valaki...

-------------------

békörmen:

"röhögnöm kell! ha én elkezdenék hatásosan, úgymond "művészi" szinten filmjeleneteket összevágni, attól rögtön én lennék Roman Polanski?"

ha mindezt valóban művészi szinten csinálnád, az értékes munka lenne, feltéve ha kifizetnéd a megfelelő jogdíjat (vagy a stúdió fizetné ki, ahol megvágod)

-------------------

josthekid:

Nagyjából egyetértek veled. Valóban elég nehéz dj-zésből megélni (diszkózásbal tízszer könnyebb), Magyarországon pedig pláne, két kezemen meg tudnám számolni, hányan élnek meg kizárólag ebből, a többiek pedig valamilyen más tevékenységből keresik a megélhetésre való nagy részét.

------------------

Red Dawn:

"Szalagavató bulin nyomott (nem kevert) zenéért jogdíjat kell fizetni, bezzeg ezek a f*szok megveszik a lemezt és tekerik mint Singer a varrógépet, művészet, azám... :|"

Marvel már kiválóan megválaszolta a dolgot. Köztudott, hogy a szórakozóhelyek fizetnek a hivatlnak (nem is keveset)...

-------------------

Varga Vince
Chesnov Online Gépzenei Magazin
http://chesnov.pardey.org