latam Creative Commons License 2022.01.15 0 0 27279

Főzőházi kihozatalra 54%, cefrézési hatékonyságra 70,5% jött ki. Ez nagyon sovány eredmény, legalább 75-80%-nak lennie kellene a cefrézési hatékonyságnak, ha folyamatos máslást csináltál. Szerintem a máslásnál ronthatsz el valamit kizárásos alapon. Annak kellene utánaolvasnod, hogy miket ajánlanak, hogyan érdemes csinálni, mire kell figyelni (bár ezeket az előzőekben már leírtam). Én is folyamatos máslást csinálok, egy műanyag vödörben, az olasznál vettem hozzá álfeneket. Ha nem bénázom el a máslást (pl. felkeverem a malátaágy tetejét), akkor 80% felett szokott lenni a cefrézési hatékonyságom, ha jól emlékszem a rekord 86% volt. De megemlítem, hogy a túl nagy kihozatal sem feltétlen jó, minél nagyobb a hatékonyság, vagyis minél több extraktot nyersz ki a malátából, annál több nemkívánatos ízű anyag oldódik ki a malátából a sörlébe. Szóval túlzásba sem jó esni.

Előzmény: Törölt nick (27277)