barbárállat Creative Commons License 2022.01.15 0 0 11117

Elméletileg a kukorica és búza ad legjobban. A búza viszont nagyon hajlamos a leégésre, ezért a gyakorlatban kevesebb alkoholt lehet kinyerni  belőle, mint a kukoricából. A kukorica és a bourbon cefre (kukorica, maláta, rozs) kilónként 1 liter 27-23% körülit szokott adni szimpla falúban, az árpa csak 22-20%-ot. Krumplival nem érdemes foglalkozni, mert ennek csak a negyedét adja, meg a belőle készült szesz is fertelmes, úgyhogy jobban jársz, ha megeszed.:)

Ö.M. korábban már megosztott velünk egy táblázatot az egyes alapanyagok alkoholkihozataláról:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107735003&t=9206163

Ugyan ipari módszerrel, és enzimmel lehetnek igazak a számok, meg kicsit számolgatni is kell, de arányításhoz jó lehet.

Előzmény: kalomista mark (11113)