barbárállat
2022.01.15
|
|
0 0
11117
|
Elméletileg a kukorica és búza ad legjobban. A búza viszont nagyon hajlamos a leégésre, ezért a gyakorlatban kevesebb alkoholt lehet kinyerni belőle, mint a kukoricából. A kukorica és a bourbon cefre (kukorica, maláta, rozs) kilónként 1 liter 27-23% körülit szokott adni szimpla falúban, az árpa csak 22-20%-ot. Krumplival nem érdemes foglalkozni, mert ennek csak a negyedét adja, meg a belőle készült szesz is fertelmes, úgyhogy jobban jársz, ha megeszed.:)
Ö.M. korábban már megosztott velünk egy táblázatot az egyes alapanyagok alkoholkihozataláról:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107735003&t=9206163
Ugyan ipari módszerrel, és enzimmel lehetnek igazak a számok, meg kicsit számolgatni is kell, de arányításhoz jó lehet. |
Előzmény: kalomista mark (11113)
|
|