Törölt nick Creative Commons License 2022.01.12 0 0 1746

Van egy tüzelőanyag árus haverom , ő már a 10.    egyfázisú 16A 3500W 10T gépét eszi, nála próbáltam ki a gyorsjáratú prését ami abszolút alkalmas 50x50mm felületű réteganyag vagy tömör acél nyújtására.

A munkahenger kb.35mm a löket kb. 600-700mm

Nagy méretű olajtartály, ami növelhető , és a munkahengert is ki lehet cserélni rövidebb löketűre , megközelítőleg azonos köbtartalmúra, amivel meg lehet növelni a nyomást azonos ebesség mellett akár 50tonnára is !

Természetesen megerősített vázzal.

Pl. 70mm átmérőjű és 100mm löketű munkahengerrel azonos sebesség mellett vígan lehet akár termelő üzembe is használni, átalakítva a hasítót.

Én konkrétan ilyet akartam magamnak mert kizárólag így a legolcsóbb és legegyszerűbb a kivitelezés, a legkevesebb anyagi és idő ráfordítással.

Csakhát én szeretek kézzel lassan bogarászni , és nem láttam létjogosultságát a befektetésnek, mivel nem pénzszerzési forrásnak szánom.

Egyébként ha hozzászokik az ember kézzel is röhögve tud damaszkolni ezt azt, persze ha tudja a mikéntjét !;  csak jóval több ideig tart mint géppel és magasabbak a rezsiköltségek !  :-)

Előzmény: jamesz64 (1743)