Törölt nick Creative Commons License 2022.01.12 0 0 27270

Sziasztok!
Kb 2 éve főzök sört átlagosan 65%-os a kihozatallal amin jó lenne kicsit javítani, de már szinte mindent megpróbáltam amit a neten találtam erről.
Vettem egy roppantót, amivel próbáltam minél finomabbra őrölni a malátát, de semmi változás.
Aztán elkezdtem a ph-val foglalkozni a cefrét 5,2-5,4 ph értékre lőttem be és a máslóvizet is enyhén savasítottam, ami szintén nem segített sokat
Mindkét máslási módszert kipróbáltam, a folyamatos bizonyult jobbnak, de ez sem túl eredményes.
Nem bánom azt, hogy mindig kicsit több malátával kell számolnom, csak több helyen olvastam 80%-os kihozatalokat amit kisujjból kiráznak én meg vért izzadva sem érem el a 70-et szóval értitek:)
Ha esetleg van valami tippetek, azt szívesen fogadnám.