Törölt nick
2022.01.12
|
|
0 0
27270
|
Sziasztok! Kb 2 éve főzök sört átlagosan 65%-os a kihozatallal amin jó lenne kicsit javítani, de már szinte mindent megpróbáltam amit a neten találtam erről. Vettem egy roppantót, amivel próbáltam minél finomabbra őrölni a malátát, de semmi változás. Aztán elkezdtem a ph-val foglalkozni a cefrét 5,2-5,4 ph értékre lőttem be és a máslóvizet is enyhén savasítottam, ami szintén nem segített sokat Mindkét máslási módszert kipróbáltam, a folyamatos bizonyult jobbnak, de ez sem túl eredményes. Nem bánom azt, hogy mindig kicsit több malátával kell számolnom, csak több helyen olvastam 80%-os kihozatalokat amit kisujjból kiráznak én meg vért izzadva sem érem el a 70-et szóval értitek:) Ha esetleg van valami tippetek, azt szívesen fogadnám.
|
|