gyere a papához Creative Commons License 2022.01.11 0 0 1734

Jószerencsét! (Ez nem éppen kovács-köszönés, de azért nem annyira távoli szakma.)

Erősen fontolgatom egy hidraulikus (tehát nem pneumatikus) kovácsprés készítését. Nekem úgy tűnik - de javítsatok ki, ha tévedek -, hogy egy olyannal sokkal egyszerűbben, könnyebben lehetne pl. damaszkolni - ha egyáltalán egy kisebb mechanikus kalapáccsal lehetne is olyat, mert az is lehet, hogy azzal nem menne (vélemény?). Hátránya, a mechanikus kovácskalapácsokhoz képest, hogy a szükséges hidraulikus alkatrészek, szivattyú, szelep, munkahenger, stb., (amelyeket nem lehet otthon a teakonyhában összedobni) eléggé drágák. De talán beszerezhetők használtan is, fene tudja. Tavaly építettem egy nagyobb csiszológépet, gyakorlatilag a semmiből, vagyis otthoni hulladékanyagokból, csak néhány csavart vettem hozzá a boltban, még a görgőket is magam csináltam, de az ehhez képest könnyű volt, egy ilyen hidraulikus cucc azért más pálya. Épített már itt közületek valaki ilyet? Kíváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra, buktatókra, stb.