Értem, azazhogy nem értem, de örülök, hogy megoldottátok.
Jó.
Akkor mondom máshogy.
Néhány embernek elképzelhető, hogy a felsoroltak érnek/jelentenek valamit, de a túlnyomó többség számára nem.
És ezek nem többletjogok, ezek lehetőségek, opciók - nem többek.
Vegyük sorra még egyszer:
Ad. 1.: az alkotmányban lefektetett kiemelt védelem miben nyilvánul meg? Milyen gyakorlati haszna van bárki számára?
Ad. 2.: A Nők40 nem többletjog, az inkább csak egy opció, vagy még inkább egy gesztus... elenyészően kevés ember tud vele érdemben élni.
Ad. 3.: A hadkötelezettség csak háborús helyzetben érvényes, az meg szerencsére ritkán van. Rendkívüli helyzetben való előjogok... hm... hát ez sem az, amivel túl sokan élnek, és túl sokat érnek, még ha törvénybe is vannak foglalva...
Ad. 4.: Mik is ezek a különféle "családjogi előnyök"? Amennyiben a családtámogatások kerülnek képbe, azokat mindkét szülő kaphatja, nemtől függetlenül.
Ad. 5.: Ha ezt kedvezményként értékeled, ám legyen, kapjon mindenki (férfi és nő) ugyanazért a bűnért ugyanannyit.
Ad. 6.: Kérem a "nőknek szóló támogatások" részletes listáját. Hová nyújtsak be kérelmet ezen támogatásokra, mindössze azzal indokolva, hogy nő vagyok, és ez vagy az nekem jár?
Ad. 7.: Női kvóták... aha. Hol és mit pályázhatok meg, hová és mikor kerülhetek be csak azért (és csak azért!), mert nő vagyok?
Írd lassabban - született szőke vagyok. 🙂