Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 2 3062

Tőled semmit nem akarunk, az egyszer biztos.

És igen, egyenlőséget, úgy jogi, mind társadalmi szinten.

Nem akarom ideidézni azt a bejegyzést egy másik topikról, ahol pontról pontra be lett bizonyítva, hogy a nők állítólagos jogelőnye nettó badarság. Ha jól emlékszem, kemény egy darab "többletjogot" sikerült bemutatnod, és az az egy is inkább formális, mint gyakorlati.

De vegyük sorra, mert most épp ráérek:

Ad. 1.: az alkotmányban lefektetett kiemelt védelem miben nyilvánul meg? Milyen gyakorlati hasznát veszem? 

Ad. 2.: Ha akarnék is élni a Nők40-nel, akkor is legkorábban 63 éves koromban mehetnék nyugdíjba... ha valaki egyetemet végez, akkor nagyjából a húszas évei közepe felé tud munkába állni. El nem vitatva, hogy vannak, akik tudnak ebből érdemi előnyt kicsiholni, a legtöbben ennek sem veszik érdemi hasznát. Ma már nem az az általános gyakorlat, hogy valaki a 8 általánost végzi el, és 14 évesen munkába áll... szóval ez is inkább egy gesztus, mint valami irigylésre méltó dolog. Jah, és egy kérdés: ennyire nyugdíjba akarsz menni, hogy ezt irigyled?

Ad. 3.: A hadkötelezettség csak háborús helyzetben érvényes, az meg szerencsére ritkán van. De ha gondolod, adott helyzetben én is bevonulhatok, nehogy emiatt rosszul érezd magad... 

Ad. 4.: Mik is ezek a különféle "családjogi előnyök"? Mivel sem férjezett nem vagyok, sem gyermekeim nincsenek, miben is érintenek ezek engem?

Ad. 5.: Ha ezt kedvezményként értékeled, ám legyen, kapjon mindenki (férfi és nő) ugyanazért a bűnért ugyanannyit.

Ad. 6.: Kérem a "nőknek szóló támogatások" részletes listáját.

Ad. 7.: Női kvóták... aha. Hol és mit pályázhatok meg, hová és mikor kerülhetek be csak azért (és csak azért!), mert nő vagyok? 

Beláthatod, engem ezek közül a "többletjogok" közül egy sem érint.

Akkor miről is beszélünk?

Ellenben az egyenlőséget nem kapom meg, mert pl. te is minden további nélkül nevezhetsz "gendermagos fanatik"-nak, amit én visszafelé nem teszek meg. Te lenézel és kigúnyolsz - csak mert nő vagyok.

Nem érzed ezt kissé visszásnak?

Előzmény: Abszolút Igazság (3056)