Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2022.01.09 0 2 3051

Van egy gyermekem.

Férfi vagyok, lassan 48 éves.

Az utolsó kérdésed passzolom:)

Végleges megoldást választottam a gyermekszám fixálására. Én gondoltam úgy, hogy egy gyermek is elég lesz a boldogságunkhoz. Nem mérlegeltem én semmit, mikor erről döntöttünk, legalábbis a "nemzethalál" fogyamagyar" milesszígyatársadalommal" "kitartjamajdelazidőseket" szólamok az eszembe sem jutottak. Akkor vettünk fel egy lakáshitelt, pont elég azt egy házaspárnak kifuttatni. Nálunk egyértelműen ez döntött a gyermekszámról. Ha nekem van sanszom, nekem is két lurkóm lenne.

Olyan dolgokért aggodalmaskodtok, ami szemmel láthatóan minden fejlett(ebb) társasdalomban lezajlik: fogy a népesség. Nem hiszem, hogy lehet tenni ellene, legalábbis szép szóval nem. A másik megoldás, hogy valamiféle kényszert alkalmazunk, illetve korlátozunk, arra szerencsére a társadalom nagyobbik fele nem vevő.

Amit a férjed írt, hogy a nyugdíjrendszernél támogatna/büntetne a gyermekszám függvényében: totál mellé menne... Az csak egy még igazságtalanabb felosztó-kirovó rendszert eredményezne, amivel így is tele van a cipője mindenkinek (aki nem a nyerő oldalán áll a bulinak)

Sem én, sem a feleségem nem voltunk restek. Mi manyup tagok maradtunk. Meg is érte anyagilag, hát még erkölcsileg!

Ha másra nem, hát arra jó volt a politikusok "kiiratkozik a társadalombiztosítás rendszeréből" ámokfutása, hogy kiderüljön, ki a polgár (szerintem azok, akik megértették, hogy egy tetves tolvaj banda nem tehet meg akármit kb  százezer ember) és ki a jobbágy. Szerinted én mennyire lettem érdekeltté téve az utóbbi időben? És mennyire sikerült meggyőzniük, hogy az egy szem kisfiam, ha felcseperedik, itt próbáljon boldogulni? Szóval lehet aggódni a társadalomért gőzerővel, sok ember pont mostanában vesztette el a bizalmát a társadalommal szemben. És nem is lesz nagyon partner a mesterséges megoldásokra.

De azért te is kapsz három kérdést, ha már nekem ezzel kedveskedtél:

Te megvonnád a nőktől azt a jogot, hogy felelősen döntsenek arról, hány gyermeket szülnek?

Abortusztilalom, esetleg a férfinek (vélelmezett "apa") is legyen beleszólási joga?

Többlettámogatás/adómentesség/korkedvezmény a többet szült nőknek?

Előzmény: Neingang (3048)