Chatenet Stella fényszórókat, első lökhárítót, szélvédőt keresek.
Van tippem arra , hogy melyik kocsit vetted meg , elsőként a bátyámnak ajánlották megvételre , aki persze stante pede felhívott . Akkor még hiányzott az önindító , szerencsére később előkerült és sikerült valahogy annyira összerakni ( részint a segítségével ) , hogy be lehessen indítani .
Azon erőst meglepődtünk , hogy mekkora érdeklődés van a masinára , pedig számításunk szerint garantált : nem lehet belőle jól kijönni . Én legalábbis nem vettem volna meg , nemhogy üzleti célra se , még saját részre összerakandónak se -- bár a kocsit élőben én nem láttam .
Ha itt a fórumon valaki megkérdezte volna akkor nem tanácsolom a hirdetési árért megvenni , mi is csak nagyon alacsony bontási árat ajánlottunk . Persze nem az első eset , hogy valaki előbb vásárol és utána regisztrál , illetve kérdez . Mentségére szolgáljon az újdonsült mopedautósnak , hogy az alacsony árfekvésben semmiféle kínálat nincs , miközben én beraktároztam jópár olcsóbb kocsit , amit meg kéne csinálnom a berendszámozáshoz . Néha ugyan volt rájuk kóbor érdeklődés , de a vége mindig az lett , hogy visszariadnak a vevőjelöltek -- ami valamennyire érthető .
Elképzelésem sincs miképp lehet azt a Chatenetet azzal az alvázzal átügyeskedni a műszakin . A törött szélvédő még azoknál a (amúgy öregebb ) típusoknál is gyakran okoz gazdasági totálkárt , amelyekhez egyáltalán be lehet szerezni . Ha netán már magyar rendszáma volna még csak-csak ...
Persze legyünk optimisták ! Úgy tűnik a a típusidegen lámpák helyett sikerül kevésbé típusidegent találni , a lökhárító csak műgyanta és kreativitás kérdése . Ha tényleg bejön a Ligier Nova szélvédő* ( a Nova megegyezik az Ambrával ) , az alvázat pedig hangyaszorgalommal újjáépítik akkor talán nem veszett a dolog .
* én nem végeztem ilyen mérést , de így képeket nézegetve az az érzésem : a Ligier szélvédő nagyobb és ívesebb az alja .