Van egy Makita akkus fúróm amiből kivettem a 18V-os 3Ah akkumulátort, rákötöttem az eszközdekóderre és szépen váltja a Peco váltót. Ezért úgy gondolom, hogy a Peco elektromos állítómű 16V egyenárammal is működik.
Ezzel csak az az egy bajom volt, hogy a Digitools eszközdekóder leírásában az van, hogy 9-16V AC vagy DC, ez meg ugye 18VDC, amitől félek, hogy hosszútávon károsodhat az eszközdekóder.
Ha megnézed a képleteket szerintem jól helyettesítettem be és jól számoltam, DT azt írja mindegy, milyen a betáp csak a feszültségszintre kell odafigyelni.
Mit gondoltok egy 18v-os laptop táppal nyugodtan üzemeltessem, vagy parázzak, hogy mikor megy tönkre?
Más:
Amikor szétszedtem a Piko Szergejt meg is ilyedtem mi van benne, de a DT 4.5 mozdonydekóderrel baromi sok lámpát lehet le-fel kapcsolni, reflektorozni, géptér és vezetőfülke világítást bekapcsolni, a Rocoba meg csak a lámpát elöl hátul tudja, mondjuk ez az egyszerű panelből is adódik. A Roco mégis drágább.
Jelenleg nekem az fontos, hogy menjen meg világítson előre- hátra, a Piko tudását nem nagyon használom ki, csak a baráti körben villogok vele :))