Az a baj ezzel az egész számolgatással, hogy összekeveredik az egyenáram, váltóáram a rendszerben és egy kusza mérgelődés jön ki az egészből.
Ahogy írod:
"Pecó állítóműnek jó feszültség: 16V" igen, de ez AC.
A DT váltóállító dekódere a belépő oldalon egyenirányítja (legalábbis az elmúlt jónéhány évben így tette) a bejövő tápot, és a meghajtó kimeneteken egyenáram jön ki. Nem egy relét kattogtat, ami a rákötött tápot adja tovább.
Ennek szellemében számold át a dolgokat.
(Van abban valami amit STModell írt "A Lenz táp az erre van tervezve, az a Creative hangszóró vagy mi tápegység meg nem. Valószínüleg ez lehet az oka.")
Ha van kéznél stabilizált laptoptáp legalább 16V (inább18) kimenettel, azzal jó lenne megpróbálni, ha van ilyen otthon. Nekem is működött a peco váltóállító, DT dekóderről 19V-os stab DC táppal.
(Annyit próbálj meg - próba cseresznye - az eszközdekóder kimenetére teszel egy soros diódát jó irányba persze. Fz1-es 16V ac táplálás esetén. Nekem az segített annó a Trainmodules dekódernél, sosem tiltott le.)
((Örülök, hogy megoldódott a dekóder probléma. Elképedve láttam micsoda elektronikai alkatrésztemető lett a mozdonyok panelja ahhoz a néhány ledhez, és esetleg egy, max kettő hangszóróhoz...))