Thomas Creative Commons License 2000.01.06 0 0 89
Hali,
Mar az jo, hogy van ilyen topic es akarva akaratlanul is egyesekben felmerulhet a kerdes mikozben egyesz massal foglalkoznak, hogy mi a szar az a komolyzene...
Nos, en speci orommel olvasnek ajanlatot, hogy milyen koncertre erdemes elmenni, stb.
Nekem nagy elmeny volt, hogy azt a "lemezt" Mozart d-moll zongoraverseny, amit vagy15 even keresztul hallgattam, alkalmam volt Sopronban eloben hallani, latni. Szoval aLiszt Ferenc kamarazenekar, Rollaval no es a szolista: FISCHER ANNI. Konnyeim voltak, pedig mar a katonasag utan voltam joval. Pedig nem neveltek a komolyzenere a furulyat is egy verekdesben tortem el egy srac fejen, abba is maradt a dolog.(igaz en zongorazni akartam volna, de az dragabb...) Most a fiam akar majd szaxofonozni, most meg klarinetot tanul...(csak ne verekedjen...)

Apropo, mit tudtok arrol a mendemondarol(regi) , hogy Szilvasi Lajos Apassionata c. konyveben a zongorista holgy a fenti muveszno lett volna?

Mostanaban egyre tobbet hallgatom este 8 utan a Bartokot, mert az altalam foghato foldi TV adok nezhetetlenek...

Egyeb irant szerintem a "polgarosodas" ill. a remenybeli jolet novekedesevel egyre jobban lesz igeny a komolyzenei elvezetekre, melyhez minden jot kivanok.