cyr45 Creative Commons License 2022.01.03 -4 2 2668

Erről jut eszembe, ami pár nappal ezelőtt történt velem, olvassátok el, mert tanulságos!

Kocsival mentem itt Budán, általam nagyon ismert, számtalan alkalommal megjárt útvonalon.

Kora este volt, de gyér forgalommal, tempósan lehetett haladni az egyirányú,

egy sáv + parkolósávos főútvonalon. 

Amelyen a két lámpa közti, viszonylag rövid szakaszon három zebra is van!

Elindultam a zöldre, az első zebrát messziről beláttam, a környékén sem volt gyalogos, áthaladtam.

A másodiknál a helyzet ugyanez volt, gyalogos sehol, léptem is a gázra, mert már onnan látható

volt, hogy a következő lámpa pirosa épp sárgára váltott, normál tempóval elérhetem még a zöldet!

Aztán mégsem értem el.

Mert a harmadik zebránál állt egy dobozos kisteherautó úgy, hogy az eleje már a zebra szélénél.

Tehát tőle nem láthattam, hogy a járda szélén, vagy már a zebrán, van e gyalogos, vagy nincs?...

Úgyhogy le kellett mondanom a zöld eléréséről, helyette vissza kettőbe, és határozott fékezés.

Már lépésben gurultam a teherautó vége táján, mikor kilépett a sötét ruhás gyalogos az eleje mögül!

Természetesen nem nézett ki előtte balra, hanem gyorsan ment, fülén telefonnal...  De zebrán volt!

Már olyan lassan haladtam csak, hogy csikorgás nélkül meg tudtam állni, nem ijesztettem meg.

De a frász jött rám, hogy, ha én nem lassítok időben, hanem el akarom érni a zöldet?...

Akkor pont elcsaptam volna, és ki tudja, mi történik!:-((

És hiába parkolt ott abszolút szabálytalanul a dobozos teher, hiába nem nézett ki, sietett, és telefonált

a gyalogos, akkor is én lettem volna a "hunyó" az ügyben!

És ilyen eset mindenkivel naponta megtörténhet, hogy más hülyesége miatt szívja meg az ember, szerencsémre én akkor, és ott, csak majdnem!:-)

Esküszöm, megfordult a fejemben, hogy félreállok, visszamegyek, és kitekerem a sofőr nyakát!

Ha a kocsijában van...

Ha nincs ott, akkor pedig valamelyik kerékszelepét tekerem ki, akár kettőt is...

De aztán lemondtam az ötletről, mert velem volt a Sárkányom is, és siettünk haza.

Előzmény: Csak_Szolok (2663)