Törölt nick
2022.01.01
|
|
-4 2
23722
|
LOL, az Orville, mint Star Trek? :-D Nem ismertem, de elkezdtem nézni. Mit mondjak... Köszönőviszonyban sincsenek, az Orville egyszerűen nem tudja eldönteni, mi is akar lenni. Paródiának gyenge, mert egyes külsőségektől eltekintve a Star Trek nyomokban sincs meg benne, még karikatúraként sem (arra sokkal jobb a Galaxy Quest). Sokkal inkább rímel a Galaxis őrzőire (talán nem véletlen, hogy az első részt mindjárt Jon Favreau rendezte), amit szintén nem lehet komolyan venni, de még a Ki vagy, doki is nagyságrendekkel fajsúlyosabb ennél. Ha a Picard kontextusát vesztett Star Trek, akkor az Orville orientációját vesztett kabaré. Ha ennek tekintem, akkor nézhető (talán ez az oka annak is, hogy a közönség szereti az Orville-t, a kritikusok meg utálják). De akit ebben Star Trek-et vél felfedezni, az vagy a Star Trek-et nem érti, vagy az Orville-t, vagy egyiket sem.
Talán tudomásul kéne venni, hogy volt egyszer egy Star Trek, de az a korszak lezárult. Most vannak vicceskedő szuperhősfilmek, meg Orville. :-) |
|