Kard Creative Commons License 2021.12.31 0 3 23714

Írtam ilyet, hogy a rossz irány az öregedéssel jön? Szerintem félreértetted a mondandóm de akkor kifejtem.

Amikor az ember fiatal akkor még erősen rugalmas és befogadó. Aztán olyan 30 éves korra a dolgok megcsontosodnak (ez egy teljesen szubjektív felvetés a részemről mindenkinél máshol van a határ de biztos vagyok benne, hogy van). Ez lesz az elfogadott, az amiben felnőttél. Ha épp akkor a feketék "koszos niggerek" voltak akkor bizony ha ez megváltozik, pl. egy fekete is lehet mérnök, azt a legtöbb ember nem progressziónak fogja megélni hanem valami olyannak ami neki nem jó mert ugye hogy lehetséges, hogy ő aki, a fehér felsőbbrendű fajhoz tartozik (ne feledjük ő ebben nőt fel, ez az axióma rendszere), lényegesen kevesebbet keres mint az a "koszos nigger". Viszont ezzel szemben a mai fiataloknak ez már teljesen alap.

Ez egy szándékosan sarkított de valós példa volt arra, hogy érzékeltessem mire gondolok. Onnan, hogy elmúlik a 30 éves kor már a legtöbb változást nem progressziónak fogjuk érzékelni hanem valami olyannak ami hátra vissza. Persze lehet, hogy vannak köztük olyanok amik tényleg azok, de mi akik már idősebbek vagyunk ezt nem tudjuk eldönteni, maximum majd az idő eldönti.

Innen nézve pedig a Star Trek a progresszióban hisz és az amit most látunk valószínűleg az. Csak néhány dolog pl. a Discoveryből. Van benne meleg pár, meleg ölelkezés, csók stb. Vagy épp egy nő vezeti a hajót, sőt ő a "cowboy". Na most 50-60 éves korosztály jelentős részének az első szerintem visszafejlődés, egy fiatalnak meg progresszió. Valójában ott van az a progresszió, csak egyesek nem akarják észrevenni, az amit a fekete mérnök volt a 60-as években most a csókólózó meleg pár 2020-as években.

Előzmény: tippancs (23711)