No, elolvastam, most csak elsö nekifutasra irok, nem is nagyon reszletesen, reszletekre majd kesöbb kiterek, tehat:
Kína nem folytatott katonailag terjeszkedő politikát Kambodzsába
Ezt ^ nemigen tudom ertelmezni, mert mi az a terjeszkedö?
A terjeszkedes az az okkupacio peldaul, az amit az oroszok a Krimmel csinaltak, Kina viszont politikai befolyast akart Kambodzsaban, emiatt avalkozott ott be katonailag, a vietnamiakat akarta onnan -Kambodzsabol - kitenni, egyszer az estleges vietnami befolyast akarta megszüntetni, majd a vietnami regularis hadsereget 78/79 forduloja utan közvetett uton ugye.
Kína ... 70-es években szembehelyezkedett Szovjetunióval és a vele szövetséges Vietnámmal
Mint mar irtam Kina joval korabbtol mint a 70-es evek, mar szembehelyezkedett mind az SU-val mind a kommunista Vietnammal.
és USA szövetségeseként támogatta a vörös khmereket a vereségük után.
Nem csak a vereseg (78/79es eveknek a fordulojat követöen) utan, hanem mar jopar evvel azelött is, de ezt irtam mar.
6.) 1973-ban USA és Vietnam békét kötött és továbbiakban nem vettek részt katonailag a polgárháborúban.
Mivel itt most a kambodzsai helyzet a kontextus, akkor ez ^ a polgarhaboru Kambodzsa viszonylataban van ertve, es akkor az van most allitva, hogy 1973-tol az USA nem adott fegyvert a Vörös Khmernek? Es a fegyvereket amikkel harcolt 73-tol 75-ig amig nem vette a hatalmat a Vörös Khmer at, addig Kina adta a Vörös Khmernek? :-) (Es akkor Kina a csak futottk meg szerepben lett volna 73-om es 75. között?)
No, egyket dolognak meg utanna nezek, de nem igerem meg hogy ma, ma mar Szilveszter van :-) de ha meg lesz egy kis idöm, akkor talan kesöbb meg valaminek utanna nezek.
Egyebkent nagyon örülök annak, hogy szokasod szerint ha egy tema erdekel, akkor azt Te valoban körbe jarod, de szerintem esetekben nem jo forrast hasznalsz, es ebböl ered az hogy esetekben különfele -mas- allasponton vagyunk, ami mindaddig nekem nem problema, amig Kinanak a szerepe megfelelöen van sulyozva, ami momentan meg nemigazan van.
De itt sem kell azonosan ertekelnünk kettönknek, de minden tenyt figyelembe kell vennünk, melyre ahogy latom azert Te is -vagyis mindketten- törekszünk.
No, ha nem lesz esetleg valoban ma meg idöm, akkor Neked is meg mindenkinek aki a topikban meg ir, jo szilveszterezest kivanok, enni-inni es vidamnak lenni :-)))
Üdv mindenkinek, es ma szorakozz egy kicsit: Mara