Chabs Creative Commons License 2021.12.30 0 0 24236

Udv,

Elore is elnezest ha nagy butasagot kerdezek de belekezdtem egy futohaz "at-texturazasaba" es a velemenyeteket szeretnem kikerni ezzel kapcsolatban. Adott egy H0-as Faller korfutohaz. A futohaz falanak a texturaja gyarilag vakolatlan tegla. Ezzel semmi gond nem lenne viszont en jobb szeretnek egy talan itthon inkabb "elterjedt" vakolt falu futohazat amelyet majd sargas / bezs szinure festenek es csak bizzonyos helyeken (sarkok, homlokzat diszito elem stb.) hagynam meg a teglat. Olyat szeretnek mint az alabbi Mezoturi futohaz:

Hogy megszabaduljak a Faller futohaz gyari tegla-texturajatol arra gondoltam, hogy keszre kevert glettet hasznalnek amelyet ecsettel amennyire lehet egyenletesen eloszlatok a feluleten majd szaradas utan finom csiszolopapirral amennyire lehet simara csiszolom. Ezt kovetoen fujnam le a fent lathato hasonlo szinre.

Egyelore egy kisebb teszt feluleten csinaltam meg a muveletet es varaok a szaradasra. Ez alatt gondoltam rakerdezek itt, hogy velemenyetek szerint mennire elvetemult az otlet. Kulonbozo betonfeluletek kiontesehez mar sokszor hasznaltam glettet es meg voltam elegedve az eredmennyel. Amitol itt jobban tartok az a festes. Megprobalom amennyire tolem tellik "aztatas nelkul" airbrush-sal felvinni a szint de felek hogy meg igy is felaztathatja a vekony glett reteget.

Velemenyetek elore is koszonom.