rezgaras Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 104088

Régebben körbejártam ezt a témát. A kicsi Symoba (a négyszögletes) feltehetőleg a legkisebb kulissza a piacon. Van belőle egy pár nekem is. Sajnos nem tökéletes.

1./ a belső része csúszik a kivágásban. El tud akadni és ki is tud kopni. Ha egy kicsit kopott, már nem tér vissza középre. Nehezebb szerelvényt húzva az ív után is hajlamos úgy maradni, különösen, ha nem merev a kocsik között a kapcsolat (pl. egy univerzális és egy hagyományos kapcsoló csatlakozásánál)

2./ a szára rá van csak szorítva a négyszögletes rúdra. Így a magasságát könnyű állítani. De a szárnak adott a hosszúsága, tehát az egészet pont a megfelelő helyre kell beerősíteni az alvázra.

3./ az egészen nincs sehol semmi, felszerelésre szolgáló elem, lyuk csavarnak vagy pöcök. Én egy pánttal szorítottam a helyére, de be is lehet ragasztani. Egyik sem nagyon megbízható.

4./ Ha nem a saját szárát használjuk, hanem készítünk hozzá, azt nagyon pontosan kell legyártani, hogy szoruljon a négyszögletes rúdon. De még akkor is tud billegni, amitől a kapcsoló magassága változik. (kaptam emiatt egy pár keresetlen szót).

A Totto Treno mechanika elég nagy. Egy-egy rövidebb, két tengelyes kocsinak majdnem a közepéig belóg. Ha kívül van, oldalról látszik.

Előzmény: V63-017 (104086)