Avant1 Creative Commons License 2021.12.29 0 2 24233

Üdvözletem a T. Tagoknak!

30 év kihagyást követően tört rám a nosztalgia. Miután eladtam szinte minden régi (Piko) HO cuccot 1992 körül - hogy repülőmodellezzek -  azt nem feladva ismét e szép és inspiráló hobbi felé is fordultam. Nyáron egy Piko E69 és pár régi teherkocsi impulzusszerű vásárlása után érlelődtek a gondolatok, hogy idővel, fokozatosan készítenék egy terepasztalt. Arra jutottam ősszel, hogy a cél egy hegyi, kvázi nyugat-ausztriai tájon lévő hegyvidéki pálya lenne, felsővezetékkel, valamikor a II. vh után röviddel, mert ebben lenne némi kihívás és szép is. Ezen régi vágású csatlórudas és hasonló villanymozdonyok járnának, meg esetleg 1-2 gőzmozdony. Mellékvonal, hegyi pálya, sziklás-erdős terep, kevés ház.  Mostanra úgy látom, hogy rendelkezésre álló hely miatt inkább keskeny, moduláris, bontható asztal lehetne, 2 fejállomással. A családi háttértámogatás révén a fa alatt egy 25-35(?) éves BR1189 és egy BR144-5-nek örülhetek. Ezek pont passzolnak az elképzeléshez.

E fórum elmúlt 5 évét visszaolvastam.

Gratulálok a gyönyörű, belinkelt asztalokhoz, tájrészletekhez. Igazi élmény volt hosszan nézni. A tájépítés többeknél már művészi szintet ért el és ihletet, részben megerősítő visszacsatolást adott a korábbi víziómra.

Lenne majd néhány "szakmai" kérdésem, mivel így visszarázódva a bőség zavarában ugyan már valamennyire eligazodnék, de mégis vannak információhiányok a kompatibilitásokra és gyakorlati részletekre nézve.