Jelenleg az alkotók számára NEM üzlet a Star Trek, sem a Star Wars, és Paul Feignek sem voltüzlet a Szellemnőírtók. Ahogy nem (mostmár csak volt) üzlet az élőszereplős Cowboy Beebop alkotóinak sem (a színészekről ott nem szólok, ők ott láthatóan azzal dolgoztak amit kaptak).
Az STD/Picrad NEM a nagyközönségnek szól. Meghirdetetten ellenkultúra-darabok, a korábbi alkotások ledöntése, Kékhajú Karenek Üzenete.
Vegyük a Picardot. Vajon miért "vörös posztó" egyébként nem csak a "keményvonalasok", de minden Hagyományos Star Trek-néző szemében.
Még nekem is, pedig én útálom a TNG-t. De értem a karaktert. A Picard készítői nem.
JLPicard 7 évadon és pár (szintén gyengén sikerült) filmben volt egy karakter, igen művelt apafigura (aki a szó szerinti gyerekekkel sose tudott mit kezdeni), aki okos, határozott, diplomatikus, sikeres, és egyszer az egész Föderációt megmentette a legfőbb admiralitástól, amit testraboltak vmi földönkívüli rovarok. Először ért el sikereket a Borgnál, sikeresen integrált a legénységbe egy mesterséges létformát, végül amennyire a TNG-ből kiderült, büszkén vonult vissza szőlőt művelni Franciaországba.
Picard a ST-történelem egy nagy alakja, ha tetszik, ha nem, megannyi megérdemelt kitüntetés birtokosa és történelmi döntés meghozója.
Ellenben kicsoda JLP a Picardban?
Egy megtört öregember, aki a saját seggét se tudja megtalálni egy nő segítsége nélkül.
Akit az admiralitás megvetően kezel, és Picard ezt hagyja, holott nem szorul rájuk, nekik van szükségük rá.
És ha az utolsó (női) zászlós is felülbírálja lépten-nyomon, és igazuk van mert folyton rossz döntéseket hoz - mit keres egyáltalán a sorozatban, és miért akarják folyton kiírni a sorozatból, ami a nevét viseli?
És persze ott vannak még az olyan "apróságok" is mint hogyan kezelik 7of9-t, hogy az egész univerzum ellentmond a Hagyományos Star Treknek stb, de talán azt sikerült legalább kicsit megvilágítani, mi a baj Picard Picardjával.