Empok Nor Creative Commons License 2021.12.26 -2 0 23678

"Ez az univerzum pont az elfogadásban, a különbözőségek tolerálásában alakított nagyot"

Tehát a Star Trekben nincs olyan, hogy az egyik holoprogramot valaki dícséri és jónak tartja, de a másikat viszont nem szereti és károsnak tartja? Nincs műkritika a jövőben? Mert akkor én nem figyeltem eléggé...

"végül is miért baj az, hogy valakinek a The Next Generation tetszik, másnak meg a Discovery?"

Azért baj, mert olyan lesz a társadalom, amilyenné a kultúra szocializálja őket. Szerintünk ha a TNG minőségű sorozatot szeretnek, az máshogy fog hatni az emberekre, mintha a Discovery-t. A TNG, DS9 vagy bárbelyik korábban a 4. évadra már elfogadottá vált a korábbi rajongók köreinek nagy részében. De Discovery és Discard nem illenek be sorba, egy jelentős törésvonal látszik a CBS előtti Star Trek néző és az CBS-es ST nézői között. Ennek valami oka csak van. És szabad véleményt mondani arról, hogy miért lehet, nem?

"Az a lényeg, hogy a Star Trek tetszik..."

Ha én fogok egy műanyag Enterprise-t és 30 mp-ig videózom, majd ráírom, hogy Star Trek, azt is el kell fogani, mert ST? 

Szóval a lényeg: Ha neked tetszenek az új sorozatok, akkor érvelj mellettük, mondd el, mi a jó benne, mit tetszik, miért értékes tartalom. De a kritika jogát megkérdőjelezni minden, csak nem a ST szellemiségének a része.

Előzmény: Mlle. Grenelle (23675)