Szép estét. Egy olyan problémával fordulok a fórum tagokhoz amivel lassan egy éve hogy próbálom megoldnai, valahogy rájönni a megoldássra mint sikertelenűl.
Röviden a sztori annyiból áll hogy az autó 2001 es 1.8 benzines Z18XE motorkodú Vectra menet közben lefullad.. Az esetek többségében esős párás időben de ugyan ez még történik más időjárási viszonyokban is(Ritkább esetek). Na szóval amit eddig tapasztaltam hogy míg áll az autó, nem hajlandó beindulni, hajt az önindító viszont a benzin pompa nem űzemel. Mindeközben pedig egy bő 10 percen keresztül kattog a szívócsőnyomás érzékelő szenzor (MAP) Mihelyt abba hadja a kattogást gyúl vissza és megy tovább a motor. Jelen esetben nem tudom eldönteni mi okozza a fő problémát amiért csak úgy menet közben fel villan a Check lámpa majd az olaj lámpa, elmegy a szervó, nincs ereje a motornak hiába nyomom a gázt utánna meg nem hajlandó vissza gyúlni... Az autó számtalanszor volt tesztelve hiba kódot mindig a vezérműtengely jeladót adta ki amit jó párszor is cserélve volt..
Még ami érdekesség az egészben hogy a legtöbb szerelő azt állítja maga a számítógéppel, motor vezérlő egységgel van a gond.. (ECU) Csere lehetőség ittis fennáll viszont megéri? Egyáltalán van rá garancia hogy utánna maga az autó motorja hiba mentesen fog menni?
Sanda gyanúm volt kissé röhelyes módon ugyebár benzines autó létére maga az EGR szelep lerakódása elégé csekély az esély rá de e miatt fullad le az autó? Kitakarítottam, ugyan úgy vissza tettem de a problémát még mindig nem oldotta meg. Úgyis lefullad.. Menet közben Nem szív se levegőt se benzint..
Cserélt szenzorok: Vezérműtengely jeladó, Gyertyák(2pólusos), Főtengely Jeladó, Légtömegmérő(Bontott), MAP szenzor(Bontott) Mindemellett kapott egy új 70Ah Varta Akkumulátort.. Vezérlés csere megvolt/Vízpompa/Szűrők/Olajcsere.
Tisztelettel!