Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.21 -19 1 2439

Csak a feministák szerint hatalmi kérdés, mert ők mindenkire a saját hatalomvágyukat vetítik ki és azt hiszik, másokat is csak az a fanatizmus mozgathatja, ami őket.

Nem, az erőszaknak lehet hatalmi vonatkozása IS, meg lehet egyszerű szexuális oka is (ki hitte volna!), önkontroll hiánya, erőszakos természet stb, és akkor ott van a sok határeset is, ami a valóságban nem erőszak de a jog szerint az, vagy éppen fordítva.

Érdekes, én pont arról beszéltem, hogy az erőszak NEM feltétlenül egy természeti csapás, amiről semmilyen módon nem tehet az áldozat, hanem épp ellenkezőleg. Hiszen sokszor az áldozat aktív közreműködése kell ahhoz, hogy megtörténhessen (és az ilyennek jogosan olvassák a fejére, hogy az ő hibája is). Más esetekben némi óvatossággal elkerülhette volna, megint más esetekben sehogyan sem, na de ezeket az áldozatokat nem is hibáztatja senki.

Az áldozatok automatikus hibáztatása valóban nem elfogadható. De nem is erről beszélek, mikor a felelős viselkedést emlegetem, hanem hogy aki okkal hibáztatható, annak a felelősségét ne akarjuk hazug jelszavakkal elmaszatolni.

Előzmény: binda (2435)