Persze, nem az. Ha termelő, vagy pénzkereső tevékenységbe teszem, akkor már hamarabb tudja hozni a pénzt. Szerintem az autó, nyaralás nem az, az ingatlan is határeset, ott is kell egyfajta hozzáértés.
Ilyeneket nem csinálok, nekem már egy ideje elég az a szint, ami bejön, nem vágyom arra, hogy két évente vegyek új autót. Persze ha nincsenek az embernek ilyen elvárásai, akkor visszafogják az elképzeléseket.
Ez az új ház is csak azért jött, mert a zasszony másik iskolát akar a gyerekeknek, emiatt meg költözünk. Nekünk ez a keresés kb. egy év volt. Volt több hátráltató tényező is. Abban a kategóriában amiben kerestünk - 4 tagú család - szűk is volt a kínálat. Voltak a 80-100 nm-es kicsik, meg a 250-300 nm-es hodályok. Vagy ha méretben jó volt, akkor a lepukkantat árulták annyiért, amennyiért már telekkel kijönne az újépítésű is. A mostani is gyakorlatilag "szerkezetkész". A teljes gépészet, elektromos rendszer felújítandó, belső burkolatok, nyílásszárók, homlokzat, stb. Cirka két évtizede épült egy nagyon magas színvonalon, igényes anyagokkal, csak ügye már elavult benne sokminden. De ami marad - falak, tető - abban megbízom, látva a látszó részeket :)
Tegnap megjött a kétoldalas szerződés módosítás, amiből egy oldal csak az adatok és a tanú rész. Fél oldal meg a bevezető bla bla.
Ami még furcsa tájékoztatás volt, hogy előszőr azt írták, hogy a közjegyzői díj kb. 40 ezer. Majd leírták, hogy 70 ezer. Végül fizettünk 16 400 forintot. Persze nem baj, de azért ilyen szinten nem látni a nagyságrendet ennyi szerződéskötés után, azért szerintem furcsa.
A zöld hitelnél oda kell majd menni lakni, legalábbis papíron. Ez a Gránitnál jelenleg a legkedvezőbb. Azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a környezet mondjuk öt év múlva. Esetleg valami utólagos jogszabály változással milyen kamattámogatást vonnak vissza. Persze ha történik valami én azért azon vagyok, hogy ezt a nagyságrendet bármikor visszafizessem.