A lényeg, hogy a graftonkénti számolást végzik mindenhol, mert az áll egyenes arányban azzal a munkával, amit elvégeznek, az pedig a klinika orvosainak a "dolga", hogy tudják, hogyan kell az adott ember genetikájával élni a szakmai szabályoknak megfelelően beültetni a kivett graftokat, és hosszú távra kell tervezniük, nemcsak kivenni a nagyokat, többet fizet a jelölt, orvosnak kevesebb a munkája, és képzettségtől függően vagy egy vastag graftokból álló, ritkás hajzatot csinálnak, vagy egy még kb. elfogadható eredményt valahogy összeraknak a nagy graftokkal, de oda a hátsó részt túlságosan kihasználják.
Képzeld el, hogy kiveszik a nagyobb hajszálas graftok egy részét, elérnek vele egy kb ok eredményt, majd a kopaszodás továbbmegy, és maradnak a kisebbek, amiket nem vettek ki korábban, és azokkal kellene ugyanúgy természetes módon fedni, csak akkorra már nincs megfelelő nagy, azt nem tudják sehol megmondani sehol a világon, hogy hol áll meg a kopaszodás (ez amúgyis értehetetlen, hogy orvosok végzik így a műtéteket, mert ezzel nagyjából hosszú távon megkárosítják az embereket).
Ez a hajszálszámban számolósdi egyébként vmiért itt Mo-n telepedett meg, de a legtöbben már itt is áttértek. Ilyenkor történik meg az, hogy 3,3 graft/hajszál arányt számolnak (a normális 2-2,5 körülitől), és az ember kifizeti a többet, örül, hogy milyen jó lett az arány (ezt is leírta valaki a fb csoportban), aztán (jó esetben nem egy, hanem) pár év múlva lepődik meg, amikor már nem lehet olyan fedést elérni, amilyet egyébként lehetett volna, ha az első műtétet jól végzik el, mert nincs elég nagy, vagy csak kevesebb, mint optimálisan kellene.
Ez a dolog pedig nagyon messze van attól, hogy bármilyen szakmáról beszéljenek, csak nem akartam újra leírni, amit korábban már megtárgyaltunk itt, hogy ezek a trükközések (teljesen találó, ahogy az előbbi hsz-ló írta) nagyon a legalja szintet hozzák sajnos, az emberek pedig bár egyre kevésbé, de néha még mindig bedőlnek.
Tl:dr
Hát nagyon leegyszerűsítve valahogy így van, ahogyan írtad (lehet én írtam le túl hosszan :).