udvari
2000.01.03
|
|
0 0
68
|
Kedves Aranyviktor !
Amiről én írtam azt nem én találtam ki ezt mondja az evangelium amit Isten nyilatkoztatott ki hogy megismerjék Őt az emberek és Őt a Fián Jézuson Keresztül lehet megismerni.Ezt az utat Ő adta és ne,m emberek találták ki.tessék csak tanulmányozni a vallásokat beleértve a katolicizmust is.Itt jól látható ,hogy emberi módón közelednek Felé pl misztériumok (tanulmányozd csak a misztérium vallásokat barátom) rítusok,képek ,szobrok stb.Isten jól ismeri a pogány népeket(az a pogány aki nem izraeli),hogy nekik ún.bálványok kellenek az ő istenhitükhöz.
Ezért tiltotta meg a tízparanycsolatban már a második helyen.Theát továbbra is fenntartom állításomat ,hogy a vallás emberi kitalálás és semmi köze ahhoz amit Isten adot az embereknek,hogy hogyan kell ŐT imádni.
Szellemben és Igazságban ,mert az ATYA ilyen imádókat keres.
Az evangélium alapján.
Az a három pontot sem én találtam ki amit te felhánytorgatsz Kedves Barátom ,hanem ez áll az evngéliumban.
Mert aki hallja és megtartja az én beszédemet
az hasonlatos arra az emberre aki sziklára építette a házát.
Itt az a fontos üzenet ,hogy megtartja.
Meg szeretném jegyezni hogy a hitnek a megvallása
azaz a hitvallás még nem minősül vallásnak mert az előbbihez Kedves Barátom nem kell semmilyen emberi intézményrendszer emberek által kitalált vallásos dolgokkal.
Üdv Laptop
|
Előzmény: aranyviktor (67)
|
|