Én egyszerűen beírtam, hogy: "digitális zongora" éhangszer, hanem audio eszközök / egyéb s kiszűrtem az értelmesebbeket. :)
Igen, a jófogás keresőjét egyébként nem árt ismerni, mert van hogy pl. nem is hangszerek kategóriában hirdetnek, hanem audio-video eszközök / egyéb alatt hangszert is. De amúgy globálisan keresve így is kihozta, hogy "digitális zongora", vagy ha csak annyit írnánk hogy: "Korg". Csak épp ha mondjuk elírják a hirdetés címét (Korg helyett mondjuk Krog) akkor az tuti kiesik a találatokból. És érdemes alul azt is kipipálni legtöbbször, hogy a hirdetések szövegében is keressen...
A hangszerboltban is fogtok használtat, bizományba beadottat találni, s így még az eredeti tulajjal való kapcsolat, találkozás se jöhet létre. Az egyik LP380-at pl. egy hölgy hirdeti. Ha kipróbálja az ember a helyszínen, kis hangerőn, nagy hangerőn is szól szépen, nem csörög, nem zörög, nem torzít a hangja, a billentyűket végigütögetve nem zötyögnek, nem adnak feltűnő hangokat (kattanás, törésre utaló zörejek), úgy általában nem verik ezeket szét lakásban, vigyáznak rájuk. Ellenben mondjuk fellépésre hordott hangszerekkel, amit ütnek vágnak, de mondjuk azokon meg is látszik már ez az ajtóból is.
Valamint körbenézve alul-felül, nincs-e nagyobb leverődés, sérülés, repedés leejtésből, borulásból adódóan, akkor valószínűleg 99%-ban oké egy hangszer. 1 dolgot nem lehet szétszedés nélkül megállapítani hangszereknél, hogy nem-e borítottak bele korábban kólát, kávét, kakaót stb... (akár egy gyerek is véletlenül) :)
A gagyi márkáktól tartózkodnék! Korg, Roland, Yamaha, (Kawai), csak ezekben szabad gondolkodni ezen a szinten!!!