Így van. Nem hülyék, legalábbis a Toyota, VW biztosan nem.
Mivel vannak elkésve szerined ? Ez a két cég adja az autóipar 25%-át, a tesla nincs 1% sem. Ha semmit nem változtatnak, akkor is évtizedek, mire tönkremennek. A lehetőségeik pedig szinte korlátlanok, mind financiálisan, mind emberanyagban. A VW konkrétan 8 éve tolja az EV fejlesztéseket, ebből te annyit látsz, hogy szerinted szar a MEB. Fingod nincs mi megy a háttérben, mire költenek, mi van a queue-ban, de osztod az észt hogy tönkremennek. Ha lenne egy hangyafasznyi fogalmad a VW-ről, akkor akár azt is tudhatnád, hogy ez nem egy klasszikus tőzsdei cég, ahogy pl a Bosch sem. Mondanám hogy olvass utána, de biztosan nincs időd ilyen apróságokra, lefoglal a tesla magasztalása és mindenki más fikázása.
Szerinted hány német prémium vásárlót fog a tesla elcsábítani hosszú távon, azzal a fegyverténnyel, hogy jobban gyorsul (egyenes vonalban) ? Mellette meg minőségre, anyaghasználatra, design-ra talán megüti a ford szintjét ? Vagy azt hiszed, hogy a 7 éve ígérgetett, nem létező FSD majd hozza a vevőket, akik boldogan befizetnek 10.000$ egy ígéretre, amikor a merci már szállítja a lvl3-at ?
Elárulom neked mi lesz. Aki eddig 3/5 - A4/A6 - C/E classe autókat vett, az majd a következő ciklusban megveszi az EV verzióját ezeknek, amikor kijönnek, aztán pont. Átcsábít pár százalékot a tesla, ugyanannyi vissza is fog menni 5-10 év távlatában, amikor rájönnek, hogy mennyire messze van az amerikai prémium az európaitól.
A növekedési százalékokat meg a market cap-et inkább hagyjuk, mert az alap vállalati és tőzsdei fogalmakat sem érted, kb olyan erről beszélgetni veled, mint az anettkával az kvantumfizikáról.
Early adopterek korszaka van, az amcsi tőzsdén meg aranyláz. Nem fogok jóslatokat mondani, az maradjon a ti reszortotok, de a tesla a legtöbb potenciális vásárlót* pontosan az ilyen véresszájú, agyatlan fanboyok miatt veszti el, mint amilyen te is vagy. Gyönyörű esettanulmány volt handrás ex(?) teslafan legújabb videója, ahol az összes balfasz azonnal nekiment, amikor csalódottan elmondta a _tényeket_.
Ébredj már fel királylány.
Nem várok érdemi választ, többször bizonyítottad, hogy arra képtelen vagy, ahogy a kultúrált kommunikációra is.
* és pont most írt neked egy ilyen csávó. pár éve még én is teslát akartam venni, aztán elmúlt. (ehhh, már előre tudom mi lesz a reakció erre)