Laikus No2 Creative Commons License 2021.12.13 0 0 1061

"Ha egy szerkezet valóban energiát állít elő (vagy szállít), akkor annak megvan a forrása is."

persze, mint pl. az önmeghajtó generátor. a generátor meghajtója pedig a mágneses erőtér ügyesen hangolása.

"a feltaláló sem tudja megmondani, hogy honnan nyerné az energiát."

nem értetted mit is tesz az önmeghajtó generátor? a generátort a beleépített mágnesek és a forgással keletkező elektromágnes hajtja, amely természetesen elektromos áramot termel "mellékhatásként". :O igaz a rendszert 5V hozza "lázba". de amikor beindul, már nincs szükség semmire, hiszen a generátorból nyert energia önfenntartást is nyújt egyben. nem ismerem a működtető rendszert, de úgy vélem, ha ez a generátor hatalmas, amely pl pakson hajtott, akkor sem kell a működtetéséhez több, mint 5V. az is csak a beindulásig szükséges. azt pedig egy mellé helyezett akkumulkátor is megteheti, amelyet tölt a generárorból nyert energia.

szal nem értem hol lenne itt a probléma. persze társadalompolitikai szempontból értem.

mára az is probléma, hogy tül sok az energiatakarékos eszköz, amelyek nem igényelnek annyi energiát, amennyi előáll. sok a fel nem használt elektromos energia. ha lezuhanna az ára, mindenki áramot akarna mindenhová.

"Talán az atom tele van fotonnal?"

sztem a Nap energiája váltja ki az atomokból a fotont. a foton elektron és pozitron kapcsolatával jön, jöhet létre. a ledek atomjait gerjesztő áram ugyan ezt teszi.

az egészben a probléma az, hogy nincs tömege a fotonnak. ha energia anyag, és a fény energia, akkor az atom súlyának bizony csökkennie kell fénykibocsátáskor.

csökken?

Előzmény: szuperfizikus (1060)