aranyviktor Creative Commons License 2000.01.01 0 0 67

Drága barátom!

Eszméletlenül örülök hozzászólásodnak. Gyönyörűen példázza, mennyire meg tudunk feledkezni magunkról. Ezt persze én is csak akkor vehetem észre, a bennem is van ilyen hajlam, és bizony bennem is van.

Nos! Miben feledkeztél el magadról?

"Kikiáltod", hogy egyetlen valláshoz sem akarsz csatlakozni, és elfelejtkezel arról, hogy ezzel máris vallást alapítottál, saját vallásodat!

Ha még csak ennyi lett volna, hogy azt mondod, semmilyen vallás, vagy hozzáteszed, vallástalanság, akkor azt lehetne mondani, barátunk megalapította a vallástalanság vallását. (Volt nyárelején egyilyen című topicom)

Te azonban jóval továbbmész ezen, mert más vallások hittételeinek elutasítása mellett, saját - hárompontos - hitrendszert faragsz, sőt az egyik pont önmagában két pont, mert kijelented azt is, hogy csak a 66 könyves Biblia a Biblia.

Vallás ugyanis nem más, mint az Istenhit egyik formája. Amint formába önti, fogalmak, meghatározások börtönébe zárja valaki Istenhitét, az vallás.

Még az én hitem is, pedig csak annyit hiszek, hogy Isten van, és egy szuper - szuper (klassz-aranyos-okos) lény.

Ha az ég világon nem hiszel semmit Istenről, csak annyit, hogy van, az is vallás, ha azt megvallod legalább önmagadnak.

Isten létének tagadása, az ateizmus is vallás, ha ezt megvallja az illető.

Igaz, hozzászólásod elején úgy definiálod a vallást hogy csak a "hamis Istenhit" vallás, a Te Istenhited, mint igaz Istenhit nem vallás, de általában vallás alatt mást értünk, így definíciód, hitrendszered számodra , meg azok számára, akik ugyanezt hiszik, természetesen igazság.

Melléteszem, hogy Isten a
valóság, az igazság pedig a valóság tudati tükrözése.

Az már részletkérdés, hogy először kijelented, hogy nem az a fontos, hogy abban hiszel, amiben hiszel (hittételed 2-es pontja), majd kijelented, hogy miben kell hinni, mi üdvözít.

Nagyon szép, és örülök Neki, hogy megosztottad velünk hited, hitrendszered, vallásod. Érvrendszert nem mellékeltél, de ez nem hiányosság, hiszen a hit az szív kérdése, nem az értelemé.

Az általad beírt címen url nem található, mindig visszadobja a szerver. Örülök, hogy a pápa aktivitásairól tudósítasz. Nem semmi, eben a korban.

Béke Veled: aranyviktor

Előzmény: udvari (65)