Törölt nick Creative Commons License 2021.12.11 0 0 3061

Voltunk ma a gyerekekkel egy boltban és végül az a kettő tetszett nekik (természetesen a két gyerek két különbözőt preferált :-) ):

• Roland RP701 (kb 480 ezer forint)
  • Yamaha YDP 164 (kb 370 ezer forint)

Végigpróbálták a boltban kb az összeset. Azt mondtam nekik, hogy azt figyeljék, hogy mi az, amit biztosan nem akarnak megvenni, mi az ami esélyes és melyik az, ami egyértelműen tetszik nekik.A gyerekek 4-6 éve zongoráznak, nem lesz belőlük zongorista vagy művész, de szeretnek zongorázni, az nem kérdés.

Érdekes, hogy amit egyértelműen kizártak abban ugyanazokat mondták. Az indokok ilyenek voltak: billentés nem elég hasonló a zongorához, dinamika nem jó (tehát gyenge és erős billentés között kevés volt a hangerő különbség vagy a gyenge lenyomásnál nem volt hang. Ez utóbbit még én is észrevettem). Emiatt pl a Medelik szinte egyből kiestek, de Rolandból is volt, ami nem is a billentés de a dinamika miatt kiesett.

Alapvetően rájuk fogok hagyatkozni majd a döntésnél (persze az ár számít), mert ők fognak játszani rajta, nekik kell szeretniük és azért bízom is valamennyire bennük, de mindenképpen jobban, mint magamban, akinek semmi tapasztalata nincs. Szerencsére ezt az árkategóriát meg tudom fizetni. Persze örülnék, ha olcsóbb lenne, mert azért ez már sok pénz de ez van. 500 ezer fölött azért már nem szívesen fizetnék.

Korg nem volt a boltban, el fogunk menni olyan helyre, ahol van Korg is, ezt még mindenképpen szeretném és szerintem utána fogunk dönteni. 

Előzmény: Törölt nick (3053)