Énok könyve: 106. fejezet: 1- 19. versek
-
VI. Könyv [106-107] Noé születése 106.
1.Napok múltával fiam, Matuzsálem, feleséget vett fiának, Lámeknek; az terhes lett tőle, és fiút szült. 2. És teste fehér volt, mint a hó, és piros, mint a rózsa, és a fején a haja és a hosszú hajtincsei fehérek voltak, mint a gyapjú, és szemei gyönyörűek voltak. Amikor kinyitotta szemét, a fény bevilágította az egész házat, mint a nap, és az egész ház világos lett. 3. Erre felállt a bába kezei közül, kinyitotta a száját, és az Úr igazságáról beszélt. 4. Akkor megijedt tőle atyja, Lámek, elfutott és atyjához, Matuzsálemhez. 5. Azt mondta neki: „Különös fiút nemzettem; nem olyan, mint egy ember, hanem az ég Istenének fiaihoz hasonlít; Természete más, mint a miénk, és nem olyan, mint mi vagyunk; szemei olyanok, mint a napsugarak és arca dicsőséges. 6. Nekem úgy tűnik, hogy nem tőlem, hanem az angyaloktól származik, és félek, hogy az ő idejében különös dolog történhet a földön. 7. És most, atyám, itt vagyok, hogy könyörögve arra kérjelek, menj atyánkhoz, Énokhoz, hogy megtudd tőle az igazságot, mivel ő az angyaloknál tartózkodik. 8. Amikor pedig Matuzsálem meghallotta fia szavát, eljött hozzám a föld végeire, mert hallotta, hogy ott voltam, és hangosan kiáltott, és meghallottam hangját, eljöttem hozzá, és azt mondtam neki: „Íme itt vagyok, fiam, miért jöttél hozzám?” 9. Válaszolt nekem és azt mondta: - Nagy gond miatt jöttem hozzád, és nyugtalanító jelenség miatt léptem hozzád. 10. És most hallgass meg engem, atyám: Fiamnak, Lámeknek fia született, akinek alakja és természete nem olyan, mint egy embernek természete. Testének színe fehérebb, mint a hó, és pirosabb mint a rózsavirág. Haja fehérebb, mint a fehér gyapjú és szemei, mint a napsugarak; ha kinyitja szemeit, azok bevilágítják az egész házat. 11. Felállt a bába kezei között és kinyitotta száját, és áldotta az ég Urát. 12. Atyja, Lámek megijedt és hozzám menekült; nem hiszi, hogy tőle származna, hanem az ég angyalainak képmása. Íme azért jöttem hozzád, hogy tudtomra add az igazságot. 13. Erre én, Énok, válaszoltam és azt mondtam neki: - Az Úr egy új dolgot fog alkotni a földön, és ezt láttam egy látomásban, és tudtodra adtam, hogy atyámnak Járednek az idejében az ég néhány angyala megszegte az Úr szavát. 14. Íme, bűnt követtek el és áthágták a törvényt, egyesítették magukat asszonyokkal és vétkeztek velük, néhányukat feleségül vették és gyermekeket nemzettek velük. 17. Ők nemzették a földön az óriásokat, akik nem szellemük, hanem testük szerint azok. Nagy büntető ítélet jön majd a földre, és meg fogja tisztítani a földet minden tisztátalanságtól. 15. Bizony, nagy pusztulás jön majd az egész földre, vízözön és nagy pusztulás egy éven keresztül. 16. Ez a fiú, aki nektek született, megmarad a földön, és három fia vele együtt meg fog menekülni: amikor az egész emberiség elpusztul, (akkor) ő és fiai megmenekülnek. 18. Most pedig add tudtára fiadnak, Lámeknek, hogy az, aki született valóban az ő fia, és nevét Noénak hívja; mert ő marad majd nektek maradékul, és fiaival együtt meg fog menekülni abból a pusztulásból, amely az összes bűn és a napjaiban a földön elkövetett összes istentelenség miatt köszönt a földre. 19. Ezután még sokkal nagyobb lesz az istentelenség annál, mint amilyet először követtek el a földön. Mert én ismerem a szentek titkait, mert Ő, az Úr megmutatta és a tudomásomra hozta azokat, és elolvastam azokat a mennyei táblákon.