szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.05 0 0 894

"Az EM vektormező nem anyag."

Hanem micsoda?

"Az anyag nem hathat kölcsön a semmivel."

Szerintem sem

Ebben egyetértünk. 

"Ha elkezd hullámozni az EM, akkor feltételeznünk kell, hogy ott anyag keletkezik,..."

Miért kellene feltételezni? Miből keletkezne az anyag? 

"Ha a  fénysebességgel terjedő hullámban nincs részecske (ezt bizonyítja a kétrés interferi a falon), akkor csak az anyaggal való találkozásakor jöhet létre az energiát átadó részecske. (hullám-részecske kettősség)."

Miért kellene, hogy részecske jöjjön létre? Szerintem semmi ok sincsen erre. A fény esetében nincs hullám-részecske kettősség, csak a "modern" fizikusok képzeletében. 

"Ha nem így van, akkor el kell fogadni, hogy még senki nem értette meg, mi történik ebben a pillanatban."

Ez a hivatásos fizikusokra igaz lehet, de az is lehet, hogy közöttük is van, aki megértette, de az nem kap nyilvánosságot. 

"Viszont az eredményét használhatjuk enélkül is, és beszélhetünk fotonról, pedig lövésünk sincs, mi lehet az pontosan."

Éppen ezt teszik a hivatásos fizikusok. De szerintem ehelyett inkább az igazság kiderítésén kellene dolgozniuk. Ennek azonban olyan akadályai vannak, amelyek nem a tudományban keresendők.

"A Standardban is ott van, mint tömeggel rendelkező részecske."

Így van. Ezért is nem akarnak megválni a fotontól, mert akkor a Standard is borulna. 

Előzmény: Capibara (892)