BIGdaddy Creative Commons License 1999.12.29 0 0 35
Aranyhörcsögöt kell venni. Nem olyan elit ugyan, mint egy csincsilla, degu vagy westie (ez utóbbi kettőt nem is ismerem :)), de rettenetesen aranyos.
Irtó keveset kajál, gyönyörű, egy rendesen elkészített terráriumban (leveles fa, odú, kerék, stb.) órákig lehet bámulni, ahogy ténykedik és kicsi. "Használat" után alapos kézmosás és kész.

Nekem olyan ah-öm volt, amelyiket szinte minden nap kiengedtem a szobámban és mikor leléptem a talajra (ágyról) azonnal odajött hozzám. Egy éjszaka, mikor elfelejtettem visszatenni a terráriumba, felmászott az ágyra, a párnámra és a fejem mellett aludt. Nem mondom, hogy nem sz@rtam be, amikor alvás közben hozzámért, de marha jó esett.

Amikor tengerimalacról csak annyit, hogy én annak idején mindig arra ébredtem, mert rendkívül éles hangja volt és mindig kora reggel gyakorolt... a hörcsög ezzel szemben teljesen csendes.

A többi meg szerintem mind túl nagy. Esetleg vegyél valami gyíkot. Vagy kisebb kutyát (piciny terriert). Egy kisebbfajta terrier is csak akkora, mint egy görény és jóval barátságosabban néz ki.