Kedves mese!
Mi is atestunk ezen a rettenetes hisztin, bo fel evig tartott. Valoszinuleg az hozta ki belole, amikor kijottunk az USA-ba, eleg nagy valtas volt mindannyiunknak. Meg most is van belole, de mar nem olyan intenziv. Csak egy pelda: kisfiam vecezes utan a hasznalt vecepapirt akarta velem visszaragasztatni a tekercsre, es iszonyuan begerjedt, amikor nem tettem. Vagy sokaig nem lehetett leengedni a furdovizet furdes utan, csak mar amikor elaludt. De en is ugy voltam, hogy egesz nap csak rettegtem, mert barmelyik pillanatban kitorhetett a balhe valami teljesen varatlan es ertelmetlen dolgon. Ha itthon tortent, akkor egyszeruen nem figyeltem ra, persze egy ido utan ez nem mukodott, mert ha eszrevette, hogy nem figyelem, elkezdett velem verekedni, hogy figyeljek mar oda, hiszen o most hisztizik. Ekkor jott a vegso eszkoz, bekuldtem a szobajaba, es nem johetett ki, amig le nem csillapodott. Nagyon rosszul ereztem magam miatta, de muszaly volt, a szokasos "figyelemelterelos" modszer mar nem segitett. Ha viszont valahol utcan vagy boltban jott ra a hisztigorcs, akkor voltam igazan bajban, mert ilyenkor mindenki azt nezte, hogy mit csinalok a gyerekkel, ugyhogy sajnos engedekenyebbnek kellett lennem, ha nem akartam, hogy valaki feljelentsen a gyerekkel valo rossz banasmod miatt. Nagyon lassan es fokozatosan javult a helyzet, mostmar megint lehet kis tortenetekkel jobb belatasra birni. (Persze nem mindig). Szoval tenyleg csak a turelem segit, amibol vagy van eleg, vagy nincs.
A vecepapiros eset akkor oldodott meg, amikor kitalaltam, hogy a piszkos vecepapir szomoru lesz, ha visszaragasztjuk, mert a veceben van a "lakasa", es szeretne oda hazamenni a tobbi piszkos vecepapirhoz. Tudom, eleg nevetseges, de ez hasznalt.
Esetleg probald meg te is a zokni vagy a vacsora maradek szemszogebol nezni, hogy miert is jo annak a zokninak a labon, illetve a maradeknak a kukaban. :)) Nyilvan gyereke valogatja, vagy bejon, vagy nem.
Sok turelmet es keves osz hajszalat kivanok neked!:))
Elayne