Sancibácsika Creative Commons License 2021.12.02 0 0 1842

Szia, idén ez volt a menetrend a problémás tételnél (is):

- kézi szüret

- zúzás-bogyózás

- cefrekénezés 1dl/hl 5%-os törzsoldattal

- cefrehűtés petpalackkal, amennyire sikerült

- színlé leeresztése az erjesztő tartályba

- laza első préselés, majd ez is ment az erjesztő tartályba

- másnap tápsó majd utána a felfutatott élesztő a 17°C-os musthoz adva.

 

Másfél nap múlva már forrt, de nem ment 20°C fölé. Aztán volt egy hirtelen berobbanás amikor 26-27°C-ig emelkedett. Itt kezdtem el hűteni de mivel eléggé véges a fagyasztó kapacitásom, így 20°C alá nem tudtam bevinni, nagyjából ezen a hőfokon forrt ki. Közben még egyszer lett tápsózva.

Amint megállt már le is vettem a seprőről. Nem volt nagyon durva a kémhidrogénesség de érezhető volt, ezért megszellőztettem + kapott 1,5dl/hl törzsoldatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: IsKol (1841)