Szia, idén ez volt a menetrend a problémás tételnél (is):
- kézi szüret
- zúzás-bogyózás
- cefrekénezés 1dl/hl 5%-os törzsoldattal
- cefrehűtés petpalackkal, amennyire sikerült
- színlé leeresztése az erjesztő tartályba
- laza első préselés, majd ez is ment az erjesztő tartályba
- másnap tápsó majd utána a felfutatott élesztő a 17°C-os musthoz adva.
Másfél nap múlva már forrt, de nem ment 20°C fölé. Aztán volt egy hirtelen berobbanás amikor 26-27°C-ig emelkedett. Itt kezdtem el hűteni de mivel eléggé véges a fagyasztó kapacitásom, így 20°C alá nem tudtam bevinni, nagyjából ezen a hőfokon forrt ki. Közben még egyszer lett tápsózva.
Amint megállt már le is vettem a seprőről. Nem volt nagyon durva a kémhidrogénesség de érezhető volt, ezért megszellőztettem + kapott 1,5dl/hl törzsoldatot.