ÁsítóSárkány Creative Commons License 2021.11.30 0 0 3051

Nem teljesen értem, mit értesz állványos alatt. A gyári szetteket érted alatta, nem a dupla X vagy Z állványokat?

Jól sejtem, hogy a klasszikus zongora tanulás a fő cél? (feltételezem)

Mennyire sokat tervezitek a zongorát a saját hangszóróival használni (vs. fejhallgatóval vagy külső erősítéssel vagy számítógépen VST-vel)? Na ennek mentén más zongorákat ajánlanék kipróbálásra.

Minél gyakoribb a várható saját hangszórós használat, annál inkább érdemes a komolyabb bútor, elsősorban:

• Kawai KDP-120
  • Korg LP-380
  • Roland RP-102
  • Yamaha YDP sorozat, ott az YDP-164-et tudom legjobb szívvel ajánlani
    (persze ott az YDP-144 is olcsóbban, meg az S-54, S-34 nagyon hasonló az előző kettőhöz)

Ha alig lesz saját hangszórón át használva, akkor jó eséllyel jobban meg fogja érni a hordozható gyári állvány + szett. Itt elősorban a következők jutnak eszembe:

• Kawai ES-110
  • Korg D1 -- amihez plusz hangszóró kell, ha nem csak fejhallgatóval, külső erősítéssel használjátok --
  • Roland FP-30X (esetleg FP-60X)
  • Yamaha P-125.

Ha viszonylag gyakori lesz a fejhallgatós használat akkor vigyetek egy nem gagyi fejhallgatót a zongorák kipróbálásához (mindenhova ugyanolyat).

és persze jönnek az egyéb szempontok, milyen hangszínből mennyi, USB-re mentés, hagyományos MIDI csatlakozó vs. USB, milyen gombok hol, garancia hossza stb.)

(Ami egy külön történet az a használt piac, ott van-e valami ígéretes...)

Előzmény: Törölt nick (3049)