dave_dömper Creative Commons License 2021.11.28 0 0 6769

A mai (15. - zárónapi) Juryo - összefoglaló kapcsán szembesültem valaminel, amit már korábban is tapasztaltam és akkor sem értettem a mibenlétét igazán, de akkor ez nem zavart semennyire sem..

Ma például három olyan összecsapás is szerepelt a Juryo osztály versenyműsorában, ahol Juryo-beli

Rikishi mérkőzött Makushita - osztály-beli ellen. Ez már önmagában is érdekes, mivel ilyesmire - erre

(hitem szerint) akkor kerül sor, amikor a magasabb osztályban a még küzdő Rikishik száma és a még versenyben lévők eddigi mérlege - sorsolása olyasmit eredményez, hogy annak érdekében van ilyen osztályok - közötti keresztbe-mérkőzésre szükség, mert azonos osztályon belül nem hozható össze a megfelelő párosítással minden versenyben - lévő Rikishi számára megfelelő ellenfél. Az, hogy napi gyakoriságban egy ilyen mérkőzésre kerül sor például a Makuchi / Juryo, illetve a Juryo*/Makushita,

illetve lejjebb viszonylatokban, ebben nem látok semmiféle problémát. Ám nemigen emlékszem arra,

hogy két szomszédos osztály között egy versenynapon három ilyen összecsapásra kerüljön sor.

A probléma valójában az (amire egyébként korábban is láttam már példát), hogy a Makushita-ból erre az alkalomra egy Juryo-beli számára felhozott Rikishi, Tsushimanada (Ms2e) számára ezen a tornán ez

a mai, már a 8. meccs volt, miközben eddig úgy hittem, hogy az "amatőr osztályokban 7 megvívott

meccs a teljesítendő penzum minden itt induló számára. Akkor ez hogyan lehetséges, ez itt a kérdés ?