hossa81 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 19113

Sziasztok!

Megrendeltem a szabadgyökeres oltványokat, szépen meg is érkeztek, elültettem. Ugye elvileg mindenhol azt írták, hogy 2-4 cm-rel legyen a felszín felett az oltási hely. A legtöbb nagyjából sikerült, viszont pár darabnál az oltási hely nem kettő-három, de inkább 13 centivel van a föld felett... A kérdésem az lenne, hogy ültessem e be őket újra, vagy így is jó, csak így a téli takarásnál több földet kell összekupacolni rá, mivel magasabban van?

Közi szépen a választ előre is!

(illetve még egy kérdésem lenne: Nekem azt mondták, hogy a földkupacot egészen a május eleji fagyokig hagyjam rajta. Laikusként, kezdőként kérdem, hogy nem késő, ha csak májusban takarom ki??? Áprilisban azért már nagyon jó idők szoktak lenni, ok, hogy van májusban sűrűn mínusz, de nálam nincsenek holdak, hektárok, simán meg tudnám csinálni, hogy mondjuk tavaszi fagyok ellen ráfordítok estére egy 20 literes műanyag vödröt, az is megvédi talán. Szóval ti, akik azért láttak már ezt azt, ezt a téli takarást hogy javasoljátok.) Köszi szépen, és bocsi, ha banális kérdések, de hát valahol el kell kezdeni :D