RTpapa Creative Commons License 2021.11.27 0 0 6763

14.nap

Chiyoshoma ma (is) nagyon szépet alkotott .  Többször  láttam tőle, hogy igazán van benne tudás és spi-

ritusz. Olykor-olykor érthetetlennek tűnik, miért Henkázik olyan gyakran.  Egyébként azt jól csinálja, és

ellenfelei megalázó pofára-eséssel veszitenek, ami nem szép látvány (de erről csakis ők tehetnek !!).

Ishiura igazán jó volt. Technikás és klassz dolgot mutatott. Hakuho-hoz méltó tanitvány.

Daieisho - Takayasu.  Utóbbinál nagyon csalódott vagyok. Az egykori Ózeki-tehetségnek nyoma se látszik.

Hajrá Hokutofuji ! legyőzte a nagy termetű és nehezen mozditható Ichinojo-t.

Hoshoryu - Kiribayama.  Igazi mongol-mongol csata és birkózás volt. Az ilyen küzdelmeken látszik, hogy

a mongol birkózók mennyire sokat adnak hozzá a szumó-stilushoz.  Amit csinálnak az minden, csak nem

unalmas és lomha ide-oda taszigálás, amiben gyakran van részünk.

URA-nak ma nem jött be a trükkje.    Az Abi-Teru meccstől semmit sem vártam, úgy gondoltam, ABI 20

meccsből, ha egyszer győzhet.        ABI tudásához képest,  nagyon jól dolgozott. Meglepte, és majdnem 

legyőzte TERU-t. Nem sokon múlott !   Van egy olyan érzésem, hogy TERU nagyon sok győzelmét annak

köszönheti, hogy ellenfelei már eleve félve lépnek fel a dohyora. A bátrabbaknak sokkal jobbak az esélyeik

vele szemben. Egyenlőre birja a rohamokat, de ha nem újit a felfogásán, hamarosan megtalálják sikerének

ellenszerét.