második változat, ugyanonnan:
1. a libamájat fél napig sós tejben - mely éppem, hogy ellepi - áztatjuk, aztán ebben a tejben födő alatt addig pároljuk, míg levét teljesen elfőtte
2. ha kihűlt, darabokra vágjuk
3. egy másik, szintén tejben áztatott libamájat pedig nyersen átpasszírozzuk, 2 champignon vagy szarvasgombát kisebb szeletekre vágva megpárolunk, vigyázva, hogy nagyon meg ne puhuljon
4.a darabokra vágott májat összekeverjük az átpasszírozottal és a gombával, hozzáadunk még 2-3 tojássárgáját, 1 tejben áztatott és átpasszírozott zsemlét, kellő sót és kevés pástétomfűszert, és végül a tojások habját, majd
5. kikent és morzsával meghintett, lefedett formában egy-másfél óráig gőzben főzzük.
6. tálra ki, hűtő .... majd vacsi
v.é.t.