IsKol Creative Commons License 2021.11.24 0 1 26704

Generosa, a nagy "szerelem" , bár ezt még Ö nem viszonozta ;-)

 

A szülőket ismerheted (ezerjó-piros tramini), egyenes felfelé törő hajtások, mesés szín érésben, nem túl érzékeny betegségekre de nem is rezi. Egyik olvtárs (Kovitom) úgy jellemezte, "Egy kezdő szőlész-borásznak ideális választás, gyors sikerélményt ad"

Illatos fajta de sokkal diszkrétebb és vastagabb a bora mint az Irsianak.

 

A borászok keresik még a "fogást" rajta, a pandémia előtt minden évben rendeztek a Kkmt-en generosa napot ahol termelők/borászok vélemény cseréltek kóstolásokkal egybekötve. Dr. Hajdu Edit - érintettsége lévén - az aki nyomon kíséri a fajtát.

 

Milyen érettségben, milyen terhelés mellett, mely területről, reduktív, oxidatív vagy mindkettő... és ahhogy van_Persil mondta 10-15 év nem olyan hosszú idő, hogy megismerjék illetve kiaknázzák a legjobb tulajdonságait a fajtának.

 

Ha lenne 10 mázsa Generosám, a léelvétel és erjesztés után a felét tartályban míg a másik felét hordóban (ászok) érlelném vagy 6 hónapig ;-)

A leves szőlőcefréből meg pálinkát készítenék mert az sem megvetendő!

Előzmény: Sancibácsika (26701)