Tisztelt Csákat!
SZVSZ (Tőled tanultam) a profi politikus az aki NEM gyűlöl! A profiknak nincsenek,max.csak
elfojtott érzéseik. A profi politikus úgy vált "arculatot" ,mnt az egyszerű halandó a gatyáját.
Mert aki valóban gyűlöl, az nem haverkodik azzal, akire két nappal elötte még köpködött.
Emlékezz vissza quasi tíz évvel ezelöttre és nézd végig a palettát. Bevallom lassan bennem is
"ösztönössé" kezd válni a "gyűlölet" -pontosan a média hatására- ,de ellenkező előjellel mint
ahogy ők szeretnék. Természetesen mindenkit lehet többé-kevésbé befolyásolni,de aki már
"látott karón varjút" azt egy-két hülye riporter a szenzációhajhász "nyögeteivel" nemigen
tudja elkábítani.
Csak ismételni tudom amit az előzőben írtam:túl gyakran,más érzelmi állapot jelzójeként is
használjuk a gyűlölet,gyűlölködő kifejezést,olyannyira,hogy lassan már közhellyé válik.
Amúgy azokat akik másoknak valós,komoly (akár lelki,akár anyagi)sérúlést,kárt okoztak
legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudom szeretni. Mondod "minden emberben van sze-
retni való" tedd a szívedre a kezed, szerinted a rablógyilkosban,gyermekgyilkosban is ?
Mert ezt én csillogószemű idealizmusnak tartom.
Bocs,de ez a topic nem a szeretetről szól?
Üdv.