Greg34 Creative Commons License 2021.11.17 0 0 49184

Leadtam az autót egy generátoroshoz, mert nagyon nem értek a generátorok lelkivilágához. Bevittem egy debreceni generátoroshoz. Először is megnézték, kérdezték hogy egyáltalán mi van benne, és hogy ugye egy moped.. A szokásos vállaljuk, ne vállaljuk játék vette kezdetét. Megnézték hogy egyáltalán mennyire speciális, vagy sem, ennek függvényében vállalható-e a számukra, vagy elutasítják a munkát. Mikor kinyitottam a motorháztetőt az egyik szerelő megszólalt, hogy semmi baj, vállalom, ez egy sima Denzo generátor. Eddig oké, ott is hagytam, le is vették, délután hívott a szerelő, hogy szétszedték a generátort. Valóban szar, méghozzá annyira hogy a forgórész kissé meg van dagadva (pára) , már a pajzsba is bele, bele nyalt. Ezt már nem lehet felújítani. Van nekik, tudnak rendelni gyári Denzo-t 30.-ért.. Úgyhogy ez ennyibe fog kerülni plusz szerelés. Pót akkuval a csomagtartóban járkáltam, egyszer cserélnem is kellett, mire a szervizbe elmentem  bizony alig értem be, már a járó motor is be-be dadogott, mikor 11V körül mutatott a szivargyújtó. Tarthatatlan állapotok kezdtek uralkodni.