s189 Creative Commons License 2021.11.16 0 0 19066

Ezeket a "szőlő nevelőket" lényegében lapra csomagolva kapod. Olyan mint egy nagy karton lap kiterítve. kb. 8 cm ként ( 3X)gyárilag kicsit meg van nyomva, majd hogy nem perforálva. Ezen vonalak mentén össze hajtod egy négyzet alak lesz, ami ugy így 8cm széles négyzet lesz. és 60 cm hosszú. lehet venni 3 szög fajtát is, annak ugye kisebb a belvilága, és talán 45 cm hosszút ezek olcsóbbak. amikor össze hajtottad az egyik szélén vannak nyelvek, amiket a másik szélen lévő fülekbe hajtod bele. ezen kívül van benn az egyik él mentén perforálva kis fülek ( ha benyomod) és ebbe tudod az üvegszálas talán 8mm -es fehér "botokat" beledugni ami a karót helyettesíti. Ez örökös mint a nyomor. Nem rohad el, nem rozsdásodik el. így nem forog körbe a csemete körül ha fúj a szél.

Valójában az anyaga műanyag ( nem karton papír) víz álló, permetszer álló. és véd a nyulak rágása, damilos kasza által okozott sérülésektől.

Én alul és felül kötöző gumival összekötöm, így a szél nem tudja megkezdeni. Tavasszal, az év során csak felhúzod és látod hogy megindult, mennyi rügy bújt ki, letöröd a fölösleget ha kell, és vissza engeded.

Nekem ez jött be. De ahány ház, annyi szokás. Más pet-palackot használ. Az ingyen van.

De mondom, én a paraffinozott alanyokat nem takarom " csirkézem", a saját gyökerűt ami az idén indult-hajtott ki az viszont igen, mert nem biztos hogy kellően be fásodott a hajtás

Előzmény: koffeinmentes sör (19062)